Néhány fontos szám

33 bejegyzésem jelent meg. Nem számoltam meg, de egy bejegyzés átlagosan minimum 1500 szó, volt egy, ami 6400. Tehát kb. 54.400 szót írtam le. Ez nagyjából 130 A4-es oldalt jelent, azaz egy kisebb könyvet olvashatsz el, ha végigolvasod a blogot.

Átlagosan 11 naponta jelent meg egy-egy cikkem.

Van olyan szó (hideghívás), amelyre stabilan első az oldal a Googleban. Néhány kifejezésre pedig az első háromban vagy az első oldalon van. (Serp Checker-es kép ezt mutatja lejjebb.)

Legalább 99 kávét ittam meg a 33 cikk megírása közben.

96 videót készítettem, ebből 81 két online kurzusom, a Melegen ajánlott hideghívás és a A Pénzügyi Szolgáltatás Közvetítő Hatósági Képzés teljes anyaga része. A többi szabadon elérhető a Youtube-on és a FB-on.

Az év folyamán elolvastam legalább 29 könyvet, amit felhasználtam a blog írása közben. Azért legalább, mert van, amit könyvtárból vettem ki és ezért nem tudom megszámolni már.

Olyan vagy, mint az átlagos olvasóm?

Látogatók összetétele

Az átlagos olvasóm 35-44 közötti nő. (De szoros a verseny, mert a férfiak 49,1%, a nők 50,9%-ban vannak. Illetve 25-34 éves kor között 31,5% olvas, 35-44 között meg 31,52%). Tehát a még átlagosabb olvasóm 25-44 között van és nem jellemző a neme.

Magyar nyelven használod a számítógéped/telefonod. Chrome böngészőt használsz. A Magyar Telekom vagy a UPC ügyfele vagy.Gondolom, a hosszú cikkeknek köszönhetően – a trendek ellenében – asztali gépről vagy laptopról olvasol. Az oldalamra nem jellemző a mobilos látogatók dominanciája. De ha mobilról olvasol, akkor az iPhone valamelyik változatát használod a legnagyobb eséllyel.

Honnan olvasnak a Földről

Budapesten,  Debrecenben vagy Győrben élsz.Ha külföldi vagy, akkor Londonban. De olvashatsz akár Thaiföldről is – összesen 512 települést és 53 országot azonosított be a Google, ahonnan olvasnak. Afrika és Dél-Amerika még elég szűz terület.

Hogyan találsz rám?

Hogyan találnak rám?

Ha a keresőből jöttél, akkor nagy valószínűséggel a hideghívás szó különböző variációját írtad be. Az első 10 keresőszóból 7 kapcsolódik hozzá, mint pl: hideghívás, h. script, h. szövegek, h. jelentése, h. ingatlan, h. szöveg és hideg hívás (külön írva). De jöttek látogatók a különböző értékesítéssel kapcsolatos kifejezésekre is.

Amin nagyon meglepődtem, a top 5:
• veszélyes vágy online
• kötés minta jelmagyarázat
• a visszatérő online
• zugivó jelentése
• megadod még a szőlő árát jelentése

Milyen csatornán jössz?

Forgalmi csatornák

A legnagyobb eséllyel a FB-ról. Ennek ugyan ellentmond, hogy alig van lájkolóm a Fb-on (Ha még nem vagy az, most lájkolj a képernyő jobb oldalán! – Köszönöm! 🙂)A második csatorna a közvetlen forgalom, de szerintem ebben az emailből jövők is benne vannak.A harmadik pedig a Google-keresés.

(Megjegyzés: ha van honlapod, törekedj hasonló arányra te is! Ha csak egy forrásból jönnek a látogatók, akkor teljesen ki vagy téve annak a forrásnak. Például van olyan szakértő, aki szerint már nem is kell honlap, elég a FB-oldal. De ha valamiért letilt a FB, akkor megnézheted magad. S hallani ilyen eseteket.)

Mit olvasol?

A dobogóra ez a 3 cikkem került fel:

1. A vásárlási döntés pszichológiája

2. A ma is működő hideghívás

3. 7 ismérv, ami profi értékesítővé vagy tárgyalóvá tesz és kiemel a tömegből

Ebből valószínűleg a harmadikat nem olvastad, mert az már majdnem egy éves és a régi blogomon jelent meg. A dobogós helyet annak köszönheti, hogy ezt emelte ki az Index2 egy szép napon és ezért lett ilyen sok olvasója.

A legtöbb megosztást, több, mint 600-at ez a cikkem kapta: 8 kihagyhatatlan lépés, ami két hónap alatt biztos és emelkedő bevétellel rendelkező értékesítővé vagy céggé tesz

Olvasnak az emberek?

Emailt igen: 20.576 emailt küldtem ki az idén. A megnyitási arány 25 és 50% között mozgott, tehát akár a felét is elolvasták.

A cikkeimet is: A Vásárlási döntés pszichológiáját átlagosan 6:37 percig olvasták, a Ma is működő hideghívást-t átlagosan 7:25 percig és a 7 ismérvet 4:05-ig.

Mivel kerestek meg az olvasók?

Kaptam elismerő leveleket és hozzászólásokat.

Kérdéseket egyedi értékesítési problémákkal kapcsolatban.

Tartottam értékesítési tréningeket és előadásokat is.

Többen jártak nálam személyes tanácsadáson.

Összesen 241 embert oktattam személyesen.

Karácsony előtt volt egy sikeres online tanfolyam értékesítési kampányom, ez január 5.-én kezdodik majd.

Összegezve

2017 a blogom első éve és egyben számomra is a tanulás éve volt. Ezek a számok egy 0-ról induló blog számai, amelyeken világosan látszik a tanulási folyamat. Nem mondhatóak kiemelkedőnek, de különösen rossznak sem.

Én büszke vagyok rá és bízom benne, hogy jövőre velem maradsz és együtt leszünk még sikeresebbek!

Neked milyen éved volt? Írd meg a kommentben!

Iratkozz be a Magabiztos Értékesítő Tréningre!

Kedvezmény az ingyenes tréning mellé:

A tréning megkezdése után -33% kedvezményt kapsz az online Melegen ajánlott hideghívás kurzus árából és -30% kedvezményt az online Pénzügyi Szolgáltatás Közvetítői Képzés teljes anyaga kurzus árából. A kedvezményre jogosító kupont a beiratkozást követő 15 percben kapod meg, az üdvözlő levelek egyikében.