Ajánlattételi alaptanfolyam marketingeseknek és értékesítőknek

Mark Joyner: Az Ellenállhatatlan Ajánlat – Üzletikönyv 2016

KönyvajánlóMark Joyner az “internet marketing keresztapja”. 1994 óta értékesít az interneten, tanácsadóként dolgozik,  tapasztalt értékesítő és marketinges. Volt olyan e-könyve, amit több, mint 1.000.000 példányban adott el.

Így nagy várakozással kezdtem el olvasni ezt a könyvet, amely ezt ajánlja: “Hogyan add el termékedet, szolgáltatásodat vagy önmagadat legfeljebb 3 másodperc alatt?

Maga az ajánlat azért fontos egy értékesítőnek vagy egy marketingesnek, mert jó megfogalmazásával vagy egy régi ajánlat megváltoztatásával, ugyanazzal a termékkel vagy szolgáltatással el lehet érni az értékesítés komoly növelését. Ezért voltam nagyon kíváncsi rá, hogyan működik az Ellenállhatatlan Ajánlat.

Az Ellenállhatatlan Ajánlat felvillanyozza a vásárló képzeletét, és sürgető, “most rögtön meg kell vennem ” érzést kelt benne.” (30. oldal)

Ellenállhatatlan ajánlat
Be is tartja az ígéretét, a könyvből tényleg megtudhatjuk, hogyan készül, milyen elemei vannak, mivel lehet erősíteni , mi az ajánlatfolytonosság és hogyan tehetünk szert lelkes ajánlókra, akik a termékünket vagy szolgáltatásunkat ajánlják. (Ha csak ez a téma érdekel, az előző könyvajánlómban szereplő könyv kizárólag a viralitás témájával foglalkozott, inkább azt ajánlom.)

Az Ellenállhatatlan Ajánlat részei a következők:

• Magas Megtérülésű Ajánlat
• Ellenállhatatlanító Tényező
• Hihetőség

Ez valószínűleg nem túl érthető egyelőre, de a könyvben részletesen magyarázza és példákkal illusztrálja, mit jelentenek e definíció részei, mi a szerepük és hogyan tudod alkalmazni a saját Ellenállhatatlan Ajánlatod létrehozásában.

De itt nem áll meg: azt is kielemzi, mi nem az Ellenállhatatlan Ajánlat, példákat sorol fel pro és kontra és közben – szinte mellékesen – egy komoly oktatási anyagot ad az ajánlattétel, a meggyőzés és a befolyásolás témaköreiben.

Külön részt szentel az értékesítés és vásárlás egyszerűsítésének. Ő is megerősíti azt a tapasztalati tényt, hogy minél egyszerűbben vásárolhatnak nálad, annál többen fognak. Ez ugyan elsőre evidenciának hangzik, de a valóságban sok cég különösen nehézzé és bonyolulttá teszi a vásárlást és ezért vevőket veszít.

A könyv gondolkodásra késztet, ez a legnagyobb erénye. Nem tartalmaz kész recepteket, egyáltalán nem elég, ha csak párszor végigolvasod, csak akkor válik hasznodra, ha kijegyzeteled, a saját cégedre vagy termékedre adaptálod az olvasottakat. Utána teszteled és folyamatosan finomítod addig, amíg teljesen ütős nem lesz.

Szubjektív véleményem: 4.000.- Ft-ból emelkedő pályára állíthatod az értékesítésed, ha a könyvben leírtakat végigcsinálod. Minden infót megkapsz hozzá.

Kell ennél jobb ajánlat?

klassz és melós könyv

E könyvajánló nyomtatható változatát innen letölheted.

Iratkozz be a Magabiztos Értékesítő Tréningre!

Kedvezmény az ingyenes tréning mellé:

A tréning megkezdése után -33% kedvezményt kapsz az online Melegen ajánlott hideghívás kurzus árából és -30% kedvezményt az online Pénzügyi Szolgáltatás Közvetítői Képzés teljes anyaga kurzus árából. A kedvezményre jogosító kupont a beiratkozást követő 15 percben kapod meg, az üdvözlő levelek egyikében.

Facebook Comments
Megosztás = Köszönöm, ez hasznos volt!
Share
Share