Az értékesítői siker legfontosabb titka2 min read

Higgy abban, hogy az általad forgalmazott termék/szolgáltatás valóban értéket teremt az ügyfélnek! Hogy értékes az ügyfél számára!

Ez a legfontosabb, értékesítői karrieredet erre fogod tudni hosszútávon alapozni.

Azért írtam, hogy az ügyfeleid számára, mert ők a külső kontroll. Kezdőként azért, mert amikor belépsz egy céghez, akkor hajlamos vagy optimistán tekinteni a dolgokra, köztük a termékekre is. Hajlandó vagy még azt is kiválónak látni, amivel szemben kétségeid vannak, mert csábít a pénz és a siker. Nem kezdőként pedig azért az ügyfelek véleménye számít, mert akkor a sok kifogás és elszállt ügyféligény miatt fásultan tekintesz a termékre, akkor már nem hiszed el, hogy ez tényleg értékes lehet valakinek. (Ezért emlékezz arra, hogy amikor prezentálsz, az a vevőnek általában új információ és ne feltételezd, hogy tudja).

Ennek több következménye van.

  1. Igaz a hálózatépítői karrieredre is, mert annak alapja a termék. Tehát hiába jó a cég, az érdekeltségi rendszer, ha a terméket szükséges rossznak tartod, akkor ne is kezdj bele! Keress olyan céget, ahol a terméket értékesnek tartod a vevőid számára is!
  2. Nem attól leszel hiteles, hogy megveszel egy raklap terméket és használod – sőt, van, ahol ezt nem is tudod megtenni. Pl. gépjármű-értékesítőként nem tudsz megvenni a gyár minden típusából egyet. Attól leszel hiteles, hogy ismered a terméket, tudod, mi van még a piacon és fel tudod mérni az ügyfeled igényeit, hogy pontosan azt ajánljad neki, amire vágyik. (Nem amire szüksége van)!)
  3. Ha megtapasztalod, hogy a termék tényleg jó az ügyfeleknek, akkor nem fog meglepetésként érni, ha valaki vásárol, rendel, belép alád és bízni fogsz a cégben, a termékben a jövődben a cégnél és megvan az alapja annak, hogy elfejtsd a harcot az ügyféllel, a tukmálást és a kifogáskezelést: tudni fogod, hogy elég, ha megteszed, amit tudsz, az ügyfelek, vevők, belépők maguktól fognak jönni!

Ha szeretnéd a metodikáját megtanulni annak, hogyan mérd fel a tárgyalópartner igényeit és hogyan adj nekik ajánlatot arra, amire vágynak, miközben nem az ár lesz a fő kérdés: kattints ide ide és iratkozz fel a Tárgyaláskönnyítő képzésemre!

Facebook Comments
Megosztás = Köszönöm, ez hasznos volt!
Share

Szólj hozzá!

Share